10 minder bekende, maar mooie plekken in Engeland

10 minder bekende, maar mooie plekken in Engeland

Yorkshire

Met 15 duizend vierkante kilometer aan oppervlakte en ongeveer 5 miljoen inwoners het grootste traditionele graafschap van Groot-Brittannië. Naast verschillende leuke steden vind je er, en daarom staat het in deze lijst, het Yorkshire Dales National Park. In dit prachtige heuvellandschap vind je veel leuke stapelmuurtjes en boerderijen, maar ook mooie riviertjes. Zonder meer een super plek om lange wandelingen af te leggen.

Lake District

Niet ver van het Yorkshire Dales National Park vind je het Lake District National Park. Een meer bergachtig gebied, vrijwel alle toppen zijn boven de 900 meter boven zeeniveau. Maar de naam zegt het al, het gebied bestaat uit 16 meren wat het tot een prachtig wandelgebied maakt.

LiverpoolLiverpool Albert Dock2

Even genoeg gewandeld? Op minder dan 1,5 uur rijden van Lake District ligt de 4e grootste stad van Engeland, maar niet bekend onder de toersiten: Liverpool. Onder meer bekend geworden door The Beatles, maar daarnaast biedt Liverpool tal van andere leuke dingen om te doen. Een echte aanrader dus!

Costwolds

‘The Heart of England’ oftewel: Costwolds. Een gebied midden in Engeland waar je een groot aanbod van traditionele Engelse dorpjes kunt aanschouwen. De huisjes gemaakt van leisteen zijn bekend over de hele wereld, maar slechts weinig mensen weten het te vinden. Jouw kans om traditioneel Engeland te bewonderen dus!

Lacock

Voor wie bekend is met de Tudorstijl en dit graag eens goed wil bewonderen is Lacock de plaats om te zijn! Dit dorpje wordt niet voor niets regelmatig gebruikt als filmlocatie wanneer er een traditioneel Engels dorp benodigd is in de film of serie.

Chalfont St. Giles

Op minder dan een uur rijden van Londen vind je dit historische en nog altijd prachtige oude dorpje. Chalfont St. Giles stamt uit de 11e eeuw en is een ideale plek om even de drukte van Londen te mijden of gewoon lekker rond te lopen onderweg naar je volgende stop in Engeland.

Lincolnshire

Alweer een prachtige graafschap in Engeland, dit keer aan de oostkust, net onder Yorkshire. Een stuk vlakker dan de andere graafschappen, maar zeker zo mooi. Vooral voor de minder ervaren wandelaars dus een aanrader.

Northumberland

Misschien wel het mooiste stukje Engeland, helemaal in het noordelijkste puntje vind je Northumberland. Met als hoogtepunt Norhumberland Castle is dit zonder meer een absolute must do voor degene die van ongerepte natuur houden.

Devon

Op het strand liggen in Engeland? Dat kan zeker, Devon is de plek waar je moet zijn. Bijna helemaal in het zuid-westen van Engeland vind je mooie stranden en weinig toeristen, behalve dan de Engelse zelf.

Cambridge

Het gehele jaar druk met studenten, maar in de vakanties is het er rustig en kun je de prachtige studentenstad van dichtbij bekijken. Tip: boek een ‘punting tour’ waarbij je de stad vanaf het water kunt bekijken waarbij een student je alles over Cambridge en haar geschiedenis vertelt.