10 minder bekende, maar mooie plekken in Frankrijk

10 minder bekende, maar mooie plekken in Frankrijk

Frankrijk staat bekend als het land van de ware levensgenieter. Een bourgondische levensstijl is hier volledig geïntegreerd in het bestaan van de Franse bevolking. Natuurlijk staat Frankrijk ook bekend om talloze beroemde bezienswaardigheden waaronder de Eiffeltoren in Parijs, de Alpen en de vele wintersportgebieden. Frankrijk heeft echter ook minder bekende plekken die echter net zo mooi zijn als de bekende bezienswaardigheden.

Wij hebben een top 10 voor je samengesteld met 10 minder bekende, maar wel mooie plekken in Frankrijk.

1. De okergroeve bij Roussillonokermijn

Roussillon is een van de mooiste dorpjes in Frankrijk en heeft dit mede te danken aan de okergroeve. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet waar je je eindeloos kunt vergapen aan een schitterend landschap. De kleur van van oker wordt veroorzaakt door het ijzer (oxide) wat in de grond te vinden is en oker wordt vaak gebruikt bij schilderijen (bijvoorbeeld in olieverf).

2. Fort van Salseschateau de salses

Een bezoek brengen aan een schitterend kasteel midden in de wijngaarden van Frankrijk? Het kan door langs te gaan bij het Fort van Salses. Dit fort heeft een opvallend uiterlijk vanwege de rode bakstenen.

3. Plateau de Beille

Een grote berg in Midi-Pyrénées is Plateau de Beille. Regelmatig wordt hier een route uitgezet van de Tour de France. In de zomer kun je er wandelen en fietsen, terwijl het in de winter een echt wintersportgebied is.

4. La Ferme aux Crocodiles

La Ferme aux Crocodiles is een kleine dierentuin die zo’n 350 krokodillen huisvest. Je treft hier krokodillensoorten aan die afkomstig zijn vanuit de gehele wereld.

5. Puy de Dômepuy de dome auvergne

In Auverne sta je oog in oog met Puy de Dôme. Deze vulkaan is niet alleen prachtig om te zien, maar ook geliefd onder wandelaars en fietsers. Het is zelfs mogelijk om deze berg te beklimmen.

6. Cucuruzzu

Heb je een voorliefde voor het Bronzen tijdperk? Dan zal een bezoek aan Cucuruzzu je zeker aanspreken. Een uitgestippelde route brengt je langs alle bezienswaardigheden van deze plek.

7. Saorge

Saorge is gelegen aan de Italiaanse grens op ongeveer 30 kilometer ten noorden van de kustlijn. Een treinreis naar Saorge is een absolute aanrader. Train des Merveilles is een treinreis die je pakt en nooit meer loslaat. De gekleurde huisjes en bergtoppen zijn adembenemend om met eigen ogen te zien.

8. Cap Fréhelcap frehel frankrijk

Cap Fréhel wordt ook wel de brutale kaap van Bretagne genoemd. Deze ruwe kustlijn maakt ongetwijfeld veel indruk op je. Een must see als je in Bretagne op vakantie bent!

9. De Tarn

Als je graag een wilt zijn met de natuur, dan ben je op de Tarn op de juiste plaats. Een vaartocht over deze rivier is verrassend, net als de natuur om je heen en de vogels die je van alle kanten toe fluiten.

10. Tende

Last but not least is Tende, ook wel het einde van Frankrijk genoemd. Het ligt dicht tegen Italië aan (nog iets noordelijker dan Saorge) en dit is zeker te bemerken aan de sfeer die er in dit dorpje hangt. Vooral de eenvoud is indrukwekkend om te ervaren.