10 minder bekende, maar mooie plekken in Italië

10 minder bekende, maar mooie plekken in Italië

Italië is natuurlijk bekend vanwege het Gardameer en de hoge bergen. Jaarlijks trekken duizenden toeristen naar Italië om daar hun (kampeer)vakantie door te brengen. Toch is Italië veel meer dan alleen het land van de pasta, pizza en het Gardameer. Juist de minder bekende plekken in het land zijn veelal een aanrader om te bezoeken. Daarom hebben wij een top 10 van minder bekende, maar mooie plekken in Italië voor je samengesteld.

1. Lago di Tovellago di tovel italie

Lago di Tovel ligt in de streek Trentino. Het is misschien wel een van de mooiste meren van Italië. De natuur is hier adembenemend, vooral de groene kleur van het water zal je zeker aanspreken.

2. Andora

Nog meer natuurschoon tref je aan in Andora. Deze badplaats is gelegen aan een prachtige bloemenkust. Je kunt hier uitstekend wandelen en fietsen.

3. Monopoli

Monopoli is meer dan een plaatsje aan de Adriatische Zee. In een verlichte grot kun je ’s avonds genieten van een luxe diner. Een aanrader om hier eens te gaan eten.

4. Lecce

Lecce wordt ook wel het Florence van het zuiden genoemd. Deze stad is minder bekend bij toeristen, maar is zeker niet minder mooi. Het is een stad waar je voortdurend je ogen uitkijkt. Vooral de Santa Croce-basiliek is erg indrukwekkend om te zien.

5. Zuccarello

Houd je van middeleeuwse dorpjes? Dan is een trip naar Zuccarello absoluut aan te raden. Het dorpje staat bekend om de oude Romeinse brug.

6. Usseaux

Dicht tegen de Franse grens aan ligt het dorpje. Waarom je hier een bezoek aan moet brengen? Het zijn vooral de muurschilderingen die dit dorpje de uitstraling geven die het nu heeft.

7. Norcia

Wat is er nu leuker dat te genieten van echte streekproducten? Het kan in het dorpje Norcia. Kazen, truffels en salame kun je hier in talloze volgepropte winkeltjes voordelig aanschaffen en uitproberen.

8. Otranto

Otranto is bekend vanwege de grote kathedraal die grotendeels bestaat uit mozaïek. Verder zijn hier vele witte stranden te vinden waar je onder andere kunt snorkelen en duiken.

9. Lago d’Orta

Italie wordt gekenmerkt door een grote hoeveelheid meren. Naast het Gardameer en het Lago Maggiore is Lago d’Orta eveneens een schitterend meer. Vooral het kleine eilandje middenin het meer is leuk voor een trip van een paar uur.

10. Amalfikust

Een vrijwel onbekende parel van het land is Amalfikust. De panorama’s, de veelkleurige dorpjes en de schitterende natuur die je hier aantreft zijn indrukwekkend en laten een blijvende indruk achter op elke toerist.