10 minder bekende, maar mooie plekken in Spanje

10 minder bekende, maar mooie plekken in Spanje

De Spaanse costa’s, wie kent ze niet? Juist de costa’s maken Spanje tot een geliefd vakantieland voor jong en oud. Hoewel het er in de zomer erg warm en toeristisch kan zijn, blijft het een geliefde vakantiebestemming onder Nederlanders. Toch zijn er veel meer ingrediënten die Spanje maken tot het land dat het nu is. Juist ook de wat minder bekende plekken geven Spanje een geheel eigen karakter. Wat zijn nog meer mooie maar redelijk onbekende plekken in Spanje?

1. Tarragona

Tarragona is gelegen in het zuiden van Catalonië en vooral geliefd onder mensen die graag het strand bezoeken. Toch is juist Tarragona zelf ook een aanrader om te bezoeken vanwege talloze historische overblijfselen die in de stad te vinden zijn.

2. Valladolidvalladolid centrum spanje

Valladolid wordt gezien als een eigenzinnige stad in Spanje. De stad ligt op zo’n 2 uur afstand van Madrid en wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen. Vooral tijdens Pasen is het de moeite waard de stad te bezoeken vanwege de religieuze gewoontes en gebruiken.

3. Playa de las Catedralesplaya de las cathedrals spanje

Spanje heeft een kust van zo’n 5000 kilometer lang, dus is het niet vreemd dat er een strand te vinden is in deze top 10. Playa de las Catedrales is er daar eentje van. Vooral het uitzicht op schitterende rotsformaties is kenmerkend voor Playa de las Catedrales.

4. Playa de Rodas

Er is slechts beperkt toegang tot de stranden van Playa de Rodas. Dit komt omdat het een beschermd natuurgebied is. Diverse flora en fauna maken Playa de Rodas tot een beschermd natuurgebied.

5. Murcia

Murcia is een stad in het zuiden van Spanje en wordt vooral geroemd vanwege de vriendelijke bevolking. De pleinen en smalle straatjes zijn kenmerkend voor deze stad, net als de grote hoeveelheid zoete banketbakkers.

6. Kust van Galiciëarcade galacie

Galicië wordt ook wel het groene hart van Spanje genoemd. De kust van Galicië is dan ook wel een stukje anders dan die van de bekende costa’s. Raften, paardrijden en mountainbiken kan hier volop worden gedaan.

7. Cabo de Gatacabo del gata in almeria spanje

Cabo de Gata is het grootste beschermde natuurgebied in Andalusie. Oude vulkanen, kliffen, rotsformaties en nog veel meer opmerkelijke natuurverschijnselen tref je hier aan. Vergeet je camera niet!

8. El Valle de Lecrin

El Valle de Lecrin wordt gezien als de vallei van het geluk. Als je wilt kun je hier uren ronddwalen tussen de granaat- en sinaasappelbomen. De witte huisjes geven de vallei een bijzondere uitstraling.

9. Salamancasalamanca spanje

Salamanca is een oude plaats in Spanje en staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze plaats heeft dan ook een schitterende monumentale binnenstad.

10. Bilbao

Wil je ook iets meekrijgen van het moderne Spanje? Bezoek dan Bilbao. Dit was voorheen een industriestad, maar inmiddels is het een moderne stad geworden vol interessante architectuur, luxe restaurants en bovendien geheel omgeven door hoge bergen.