3 bezienswaardigheden voor een onvergetelijke vakantie naar Tanzania

Heb je al een vakantie naar Tanzania geboekt? Dan zal je zien dat er voldoende te doen is. Tanzania is een land in Oost-Afrika dat ook wel het mooiste land van dit continent genoemd wordt. Tegelijkertijd is dit het land met de grootste concentratie van wilde dieren, met witte stranden, eilanden en wandeltochten. Tijdens een vakantie naar Tanzania kun je niet alles doen, maar zijn er een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen. We hebben hier slechts drie voor je op een rijtje gezet.

Een vakantie naar Tanzania: bezoek de Afrikaanse wonderen

Er zijn 7 Afrikaanse wonderen en 3 daarvan bevinden zich in Tanzania. Als je in de buurt bent, dan is het zeker de moeite waard om deze te bezoeken. Mount Kilimanjaro, bijvoorbeeld, is in minimaal 5 dagen te beklimmen. Het is de hoogste vrijstaande berg ter wereld, wat je schitterende uitzichten oplevert met eeuwige sneeuw aan de top. De Ngorongoro krater is een natuurgebied midden in een enorme krater met de hoogste dieren concentratie in Afrika. Hier tref je leeuwen, neushoorns, olifanten en zebra’s aan, in een heel bijzonder landschap. Als laatste is er de Serengeti migratie, een trek van miljoenen grazende dieren die deze tocht elk jaar weer ondernemen.

Naar het strand op Zanzibar

Zanzibar is een eiland voor de kust van Tanzania en veel mensen die op vakantie naar Tanzania gaan sluiten deze hier af. Je vindt er mooie witte stranden, duiklocaties, pittoreske vissersdorpjes en de hoofdstad Stone Town, waar Freddie Mercury is geboren. Op dit eiland kun je heerlijk ontspannen, kun je zwemmen, wandelen, drinken en eten en de Afrikaanse en Arabische culturen opsnuiven. Het is onderdeel van de specerijen eilanden, dus bezoek tijdens je vakantie naar Tanzania ook de plantages waar nootmuskaat, kaneel, peper en kruidnagel worden geteeld.

Op safari in één van de nationale parken

De reden waarom de meeste mensen een vakantie naar Tanzania boeken is om wilde dieren te zien. En dan heeft Tanzania een groot aantal nationale parken waar dat probleemloos kan worden gedaan. Het Serengeti National Park is hier het bekendste van en de Ngorongoro conservation area is misschien wel het meest speciaal. Je kunt ook de wat minder bekende nationale parken bezoeken, zoals het Tarangire National Park, het Arusha National Park of het Lake Manyara National Park. Je zal tijdens je vakantie naar Tanzania bij geen van deze parken uitgekeken raken en de kans dat je jouw favoriete dier tegenkomt is bijzonder groot.

Tanzania stelt niet teleur

Of je nu van natuur houdt, van avontuur, van stad, van strand, van luxe of van backpacken, tijdens een vakantie naar Tanzania is er voor iedereen wat te doen. De mensen zijn vriendelijk, het eten is heerlijk en je kijkt er je ogen uit. Als je verlegen zit om een vakantielocatie deze zomer, overweeg dan een vakantie naar Tanzania. Het weer is er altijd goed en je kunt er het hele jaar naar toe. Ga op safari, beklim Kilimanjaro, ga aan het strand liggen of haal je duikdiploma; Tanzania zal je niet teleurstellen dit jaar. Kijk nu op Tanzaniaspecialist.com.