3 populaire schoolreis stedentrips buiten Nederland

3 populaire schoolreis stedentrips buiten Nederland

Heb jij als scholier de mogelijkheid om een schoolreisje mee te maken naar één van populaire stedentrips buiten Nederland. Nou, dan kan jij jezelf een grote bofkont noemen! Internationale schoolreizen moedigen jou namelijk aan om andere culturen te ontdekken en deze te omarmen. Je kunt zo meer over een andere taal leren, het eten in andere landen, de gewoonten en wat ook maar meer anders is zo’n stad in het buitenland.

De meest populaire steden in Europa voor schoolreizen vanuit Nederland zijn: Berlijn, Parijs en Londen. Dus als je daar naartoe mocht gaan, bereid je dan voor op een onvergetelijke ervaring, want deze drie steden zijn niet alleen historisch met elkaar verbonden, maar behoren ook tot de meest levendige en culturele plaatsen van Europa.

Berlijn

Berlijn is rijk aan zowel cultuur als geschiedenis en heeft een belangrijke rol gespeeld in enkele van de belangrijkste historische gebeurtenissen en beroemde artistieke bewegingen van de 20e eeuw. Dit maakt het een ideale bestemming voor een breed scala aan onderwerpen, waaronder kunst, geschiedenis en natuurlijk de Duitse taal.

Bekijk Berlijn op de fiets, bezoek de musea en gedenktekens en krijg een idee van hoe het was om hier tijdens de Tweede Wereldoorlog te wonen met een rondleiding door het Berlijnse bunkersysteem.
Plus wandel eens door de Berlijnse Unter den Linden en bezoek de bijzondere gereconstrueerde Ishtar Gate van Babylon in het Pergamonmuseum.

Parijs

Deze prachtige Franse hoofdstad is rijk aan cultuur en zit boordevol plekken die studenten verkennen kunnen. Parijs is ideaal om heel veel te kunnen ontdekken, van kunst en design tot het oefenen van de Franse taal, je hebt keuze te over tijdens een schoolreisje naar Parijs!
Deze charmante en bruisende stad heeft zoveel te bieden. Om elke hoek in de binnenstad is wel een illustere bezienswaardigheid te aanschouwen. De belangrijkste highlights van Parijs zijn onder meer de Champs-Élysées, het Louvre en de Eiffeltoren. Plus vergeet natuurlijk ook het paleis van Versailles en een riviercruise op de Seine niet.

Londen

Londen is een geweldige locatie voor schoolreisjes. Londen is een beroemde wereldstad en heeft een aantal ongelooflijke educatieve en historische bezienswaardigheden. Verken als het lukt of kan de meest iconische plekken van Londen: de Houses of Parliament, Westminster Abbey, Buckingham Palace, en de St Paul’s Kathedraal.
Bekijk de eclectische kraampjes op de Camden Market door stiekem een beetje te shoppen, aanschouw de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace of geniet van het beste uitzicht over de Theems vanaf de London Eye! Verder is er ook enorm veel te ontdekken in het nationale Tate Modern museum, de National Gallery, en het Natural History Museum.
Nou, je had het zelf ook al kunnen lezen: al deze prachtige internationale school trips bieden een onschatbare mini-ontdekkingstocht die iedere scholier hun hele leven lang kunnen koesteren!