7 handige tips om je koffer in te pakken

7 handige tips om je koffer in te pakken

In feite is er niks mooier dan vakantie vieren. De voorpret begint al bij het uitzoeken van de reis. Maar een paar dagen voor de reis slaat opeens de stress om je heen, want de koffers moeten nog ingepakt worden. Wat moet je wel mee en wat niet? Hoeveel ruimte houd je over in je koffer voor eventuele souvenirs die je tijdens je reis gaat kopen? Op deze vragen heeft Bagageonline goede antwoorden in het volgende lijstje:

op vakantie

Tip 1: Maak een lijstje.

Een goede voorbereiding is het halve werk, wordt wel eens gezegd. Daarom is het handig om een lijstje te maken, waarop je de spullen zet, die je echt nodig hebt tijdens je vakantie. Zo neem je nooit teveel mee.

 

Tip 2: Rol je kleding op.

Een zeer handige tip is het oprollen van kleding. Dit gebeurd al jaren door militairen en stewardessen om ruimte te besparen in hun bagage. Een ander groot voordeel hiervan is, dat je kleding minder verkreukt aankomt als je dit op de juiste manier doet.

 

Tip 3: Stop spullen in je schoenen.

Schoenen nemen veel ruimte in, in een koffer. Je kunt bijvoorbeeld opvouwbare zaken zoals ondergoed en sokken in je schoenen stoppen. Hierdoor houd je net even wat meer ruimte over.

 

Tip 4: Leg zware kleding aan de onderkant.

De zwaardere items passen het beste onder in de koffer. Zo kun je de kleinere items bovenaan leggen en gemakkelijk vinden als je ze nodig hebt.

 

Tip 5: Verpak breekbare voorwerpen in het midden de koffer.

De meer fragiele items kunnen het beste in het midden van de koffer geplaatst worden. Zo blijven ze heel tijdens de reis.

 

Tip 6: Stop je schoenen in plastic zakken in de koffer.

Hierdoor blijft de rest van je bagage netjes. Een tas van de supermarkt kan hier handig voor zijn.

 

Tip 7: Neem kleding mee voor verschillende weertypen.

Neem altijd kleding mee voor warmere en koudere dagen. Zo heb je het nooit te warm of te koud.