Autovakantie: Kies de juiste koffer voor uw auto

Autovakantie: Kies de juiste koffer voor uw auto

Als je een juiste koffer voor de auto moet kiezen, bestaat er geen one size fits all. Het vinden van de juiste koffer is persoonlijk, net als bijvoorbeeld een slaapzak. Vaak verandert in de loop der jaren je keuze in reistasstijl, afhankelijk van je reisbehoeften. Dus wanneer je door jouw reisplanning en voorbereiding gaat, hoe kies je dan de juiste koffer voor een autovakantie? Laten we eens kijken naar alle voor- en nadelen van elk van de verschillende soorten bagagestijlen om je te helpen ontdekken wat de beste reisuitrusting voor je autovakantie kan zijn.

Kiezen tussen een harde of zachte koffer

Harde koffers zijn doorgaans veiliger en beschermen je spullen maar de bescherming kan echter barsten en daardoor ook de behuizing onbruikbaar maken, waardoor je opnieuw een nieuwe koffer zal moeten kopen. Harde koffers zijn ook niet de ideale koffers om mee te nemen tijdens een autovakantie. Omdat ze niet flexibel zijn, zorgen ze voor moeilijkheden bij het inladen van de auto. Vaak zorgen ze dan ook voor verloren bagageruimte in de auto. Een zachte en soepele koffer is de meest ideale koffer voor de auto, omdat ze soepel genoeg zijn om je kofferruimte te maximaliseren.

Gemakkelijke toegang tot je spullen

Het ongemak om eenvoudig aan je spullen te geraken is niet alleen beperkt tot rugzakken. Ook andere zachte koffers en plunjezakken kunnen soortgelijke problemen geven, omdat ze behoorlijk diep kunnen zijn. Je overweegt dus best om een ​​koffer te kiezen die in tweeën openritst en je het gemak bezorgt om snel iets uit je koffer te nemen.

Grootte en gewicht maken een verschil

Met de auto op vakantie betekent dat je je koffer meermaals in en uit de auto zult moeten halen. Bedenk dus ook hoeveel gewicht je in je koffer stopt en wat je meeneemt! Een extra optie is het meenemen van een weekendtas, waarin je alle spullen voor een hotelnacht stopt, zodat je niet alle bagage uit de auto hoeft te halen bij een tussenstop. Op die manier verlies je daags nadien ook geen tijd, omdat je de auto opnieuw zorgvuldig moet inladen voor een veilige reis op de weg.

Dakdragers voor de auto

Mocht je niet genoeg ruimte in de auto hebben voor alle koffers. Dan kan een dakkoffer de oplossing zijn. Een dakkoffer wordt vastgemaakt aan dakdragers. Dakdragers zijn onder andere online te koop bij dakdragerwinkel.nl. Er worden verschillende dakdragers en accessoires voor dakdragers zoals dakkoffers, fietsendragers, skidragers en watersportdragers aangeboden.