De mogelijkheden van een vakantiehuisje in Oostenrijk

De mogelijkheden van een vakantiehuisje in Oostenrijk

Voor heel wat mensen zou het ideaal zijn: een tweede huis in Oostenrijk. Het is een droom die zomaar eens werkelijkheid zou kunnen worden! Oostenrijk is namelijk een mooi land dat vanwege de centrale ligging in Europa zeer aantrekkelijk is voor veel vakantiegangers. Hoe geweldig zou het zijn als je een droomhuis in dit land zou kunnen kopen dat je ook kunt verhuren als je er zelf niet bent? Je zou je huisje niet alleen kunnen verhuren tijdens het wintersportseizoen, want daarbuiten vinden veel vakantieliefhebbers ook hun weg naar Oostenrijk. In de zomer reizen mensen vanuit de hele wereld namelijk ook graag naar Oostenrijk af om lekker te wandelen en te genieten van de mooie natuur.

De ideale combinatie tussen natuur en cultuur

Oostenrijk heeft verschillende gebieden met ieder hun eigen charme. Daarom biedt dit land veel mogelijkheden voor vakantiegangers! In Salzburgerland vind je bijvoorbeeld een waar paradijs, gelegen in een gebied waar je zowel hoge gebergten als diepe valleien kunt ontdekken. In dit prachtige natuurgebied kun je in de winter lekker skiën en langlaufen. Maar voor de nodige dosis cultuur en historie kom je in Oostenrijk ook aan je trekken, want Salzburg is bijvoorbeeld een prachtige stad vol met musea en oude gebouwen. Salzburgerland en Salzburg zijn slechts twee van de vele prachtige gebieden die Oostenrijk te bieden heeft. Er is nog veel meer te zien en te beleven, dus dat maakt het investeren in een huis of appartement in Oostenrijk extra verleidelijk!

Zowel in de winter als de zomer een populaire vakantiebestemming

In Oostenrijk kun je in de lente en zomer lekker fietsen en wandelen en daarom is het onder natuurliefhebbers echt een mooie vakantiebestemming. De vele bergen en valleien trekken toeristen vanuit de hele wereld! In de wintermaanden kun je in diezelfde bergen lekker skiën en snowboarden. Oostenrijk telt ontzettend veel grote en kleine, bekende en minder bekende skigebieden met allerlei faciliteiten. Naast skiën en snowboarden kun je er ook kilometerslange langlauf-tochten houden.

Interessant voor internationale bezoekers vanuit de hele wereld

Oostenrijk is een veelzijdig vakantieland voor toeristen en ieder jaar zie je weer dat mensen hier graag terugkeren. Ook bij Nederlanders zie je jaarlijks dat ze weer terugkomen naar Oostenrijk om hun vakantie te vieren. De Oostenrijkse après-ski is fenomenaal te noemen, dus dat speelt misschien ook wel een rol in de populariteit. Ben je van plan om je woning te verhuren in Oostenrijk? Dan kun je je ook op andere nationaliteiten richten en niet alleen Nederlanders of Belgen. Mensen uit Rusland of Oost-Europa vinden Oostenrijk namelijk ook heel leuk en zien dit als een mooi land voor wintersport, maar ook voor een lekkere vakantie in de zomermaanden. Je ziet daarom ook dat steeds meer mensen uit deze landen ook graag een huisje willen huren in Oostenrijk.

Oostenrijk is betrouwbaar op fiscaal en politiek gebied

De vele mogelijkheden die Oostenrijk biedt qua vakantie is op zich al overtuigend genoeg om hier in een huisje te investeren. Oostenrijk zelf weet ook maar al te goed dat zij het voor een aanzienlijk deel moeten hebben van vakantiegangers. Daarom doet Oostenrijk er alles aan om de toeristensector gezond te houden en te beschermen. Ze investeren bijvoorbeeld in het onderhouden en uitbreiden van allerlei faciliteiten (denk maar aan skiliften bijvoorbeeld), maar strenge wet- en regelgeving op de vastgoedmarkt staan ook hoog in het vaandel. Een stabiele en geleidelijke groei in de vastgoedmarkt is namelijk wenselijk. Verder is de belastingdruk erg klein te noemen, omdat er sprake is van een progressief belastingstelsel. Wel is het belangrijk dat je voldoet aan de fiscale wet- en regelgeving: de opbrengt van de huur uit je vakantiehuisje in Oostenrijk wordt belast, net als in Nederland. Maak je kosten op het gebied van onderhoud, rente en commissies van touroperators, dan kun je deze aftrekken van de bruto huurinkomsten.

Goede investering en rendement

De hoeveelheid rendement uit je huisje in Oostenrijk hangt vooral af van de regio waarin je huisje zich bevindt. St. Anton is bijvoorbeeld een enorm populair gebied om een huis te kopen en de overheid in Oostenrijk wil daar in de toekomst ook investeringen doen om het toerisme nog meer op te krikken. De economie en de markt in Oostenrijk is stabiel, dus een investering in dit land geeft veel zekerheid en een fijne toekomst.