De mooiste vakantiebestemmingen van Frankrijk

De mooiste vakantiebestemmingen van Frankrijk

Stiekem zagen de meeste Nederlanders het al een beetje aankomen, maar nu is het officieel bevestigd door de overheid. Komende zomer is het weer toegestaan om naar een aantal landen te reizen. Helaas staat Frankrijk er voorlopig nog niet in. Toch verwachten de meeste mensen dat het niet lang duurt voordat ook dat land een positieve kleurcode krijgt van de overheid. Tot die tijd is het aan te raden om geen vlucht te boeken naar Frankrijk. Maar alvast je vakantie met de camper of auto voorbereiden naar Frankrijk is natuurlijk geen probleem. Zo kun je bijvoorbeeld alvast kijken welke populaire  gebieden en steden je het liefst wil bezoeken.

Stad van de liefde

Chique restaurants, veel populaire museums, grote winkelcentra en historische monumenten vind je in de Franse hoofdstad Parijs. Ondanks de metropool samen met de voorsteden meer dan 11 miljoen inwoners telt en het daardoor erg druk is, blijft Parijs één van de meest romantische steden van Europa om te bezoeken met je geliefde. Houd er wel rekening mee dat je auto moet beschikken over een goede achteruitrij camera. Het verkeer is daar drukker dan we in Nederland gewend zijn waardoor je meer risico loopt op een auto-ongeluk.

Zon, zee en strand

Misschien ben je deze zomer niet toe aan een stedentrip, maar rust je liever uit op een prachtig strand. Zuid-Frankrijk heeft een lange kustlijn met mooie stranden. De bekendste badplaatsen om bijvoorbeeld samen met je gezin of partner te vertoeven zijn Paloma Beach, Nice en Saint-Tropez.

Natuur

Zit je niet te wachten op drukke badplaatsen en grote steden? En heb je al helemaal geen zin in de drukte die die bestemmingen met zich meebrengen? Dan is de Franse Alpen voor jou wellicht de ideale vakantiebestemming om tot rust te komen. Een ding is zeker, je hoeft daar in ieder geval niet de beste achteruitrij camera voor te kopen. Want daar is geen sprake van extreme verkeersdrukte.