Een vakantie in eigen huis? Top idee!

Een vakantie in eigen huis? Top idee!

Heb je trek om op reis te gaan maar valt het budget toch net wat meer tegen dan gedacht? Of misschien valt het met jouw gezin gewoon praktisch niet te organiseren om een verre trip te maken. Wat de reden ook is, dat betekent niet dat je gelijk hoeft te wanhopen. Een vakantie in eigen huis is voor mij een prima alternatief. De zogenaamde staycation kan ook lekker zijn. Even de batterijen opladen?

De voordelen

Denk er eens over na onder jouw parasol in de tuin tijdens jouw staycation. Je verliest geen hopen tijd met de trip richting bestemming, je hoeft geen geld uit te geven voor een overnachting en bovendien is er geen stress voor het inpakken. Lawaaierige hotelgasten? Middelmatig eten? Problemen met de accommodatie? Het is allemaal van de baan.

Je kunt thuis heerlijk tijdens een mooie lente of zomer zorgeloos genieten. Of dat nou lekker luieren in de tuin is of een lekkere wandeling door het park.

Tips voor als je thuisblijft

Hoe pak je het dan aan? Bij een staycation is het van groot belang dat je niet in jouw dagelijkse routine vervalt. Geen vervelende klusjes doen of achterstallig werk inhalen. Je bent op vakantie en dat is ook hoe je jouw dagen gaat vullen. Doe je dat in een ander land door lekker te luieren aan het zwembad onder een parasol? Dan doe je dat ook nu. Lees je graag een boek of wat tijdschriften? Leg dan een leuke stapel klaar die je kunt verslinden. Vergeet ook niet om voldoende eten in huis te halen en allerlei lekkers te verorberen dat je normaal gezien associeert met een vakantiegevoel. Een cocktailtje erbij? Goed idee!

Plan het goed (voor maximaal genieten)

Ben jij iemand die op vakantie graag wat cultuur opsnuift? Doe dat dan ook in de eigen omgeving. Plan jouw staycation en bezoek eens wat musea in de buurt. Pik misschien een festival mee of huur een reisgids over de eigen regio. Wie weet kan jouw regio je nog wel verrassen op een positieve manier. Ben je niet zo’n held in eten maken en ga je op vakantie ook altijd uit eten? Dan doe je dat nu ook. Reserveer op voorhand jouw plek in de leukste restaurantjes in de buurt. Geniet ervan!