Hier moet je op letten bij het kopen van een reisadapter

Hier moet je op letten bij het kopen van een reisadapter

Reis je binnenkort naar het buitenland en wil je er zeker van zijn dat je stroom hebt? Dan is het verstandig om een reisadapter op je reisbagage checklist te zetten. Maar voordat je een reisadapter koopt, is het belangrijk om van tevoren research te doen. In deze blog lees je op welke punten je moet letten bij de aanschaf van een reisadapter.

USB-poorten

USB staat voor ‘Universal Serial Bus’ en is een aansluiting waarop je allerlei verschillende randapparaten kunt aansluiten. Camera’s, laptops, telefoons of tablets kun je hiermee gemakkelijk opladen. Tegenwoordig vind je USB-poorten ook in reisadapters. Dus wil je stroom aftappen en tegelijkertijd je devices opladen? Kies dan voor een reisadapter met een USB-poort.

Formaat

Reisadapters heb je in verschillende formaten. Vlieg je naar een vakantiebestemming en mag je alleen handbagage meenemen? Bekijk dan van tevoren of de reisadapter die jij op het oog hebt een compact en klein formaat heeft. Koop bijvoorbeeld een reisadapter met een smal design die weinig ruimte inneemt.

Aantal landen

Voor een reis in Europa, heb je enkel een reisadapter nodig voor Groot-Brittannië. Reis je intercontinentaal? Dan is het een ander verhaal. In landen buiten Europa heb je namelijk te maken met een andere voltage en frequentie. Daarom kun je niet zomaar een telefoon of laptop opladen in het buitenland. Voor een reisadapter waarmee je altijd safe zit, kun je het beste kiezen voor een adapter die werkt in honderdvijftig verschillende landen.

 Universele adapter

Weet je zeker dat je maar een apparaat wil opladen tijdens je reis? Dan is een universele adapter een geschikte optie. Deze heeft namelijk maar een aansluiting en heeft een compact formaat. Daardoor kun je de adapter gemakkelijk meenemen in je handbagage. Het nadeel van een universele adapter is echter wel dat het lang duurt voordat alle apparaten opgeladen zijn. Denk dus van tevoren goed na over hoe jij je apparaten in het buitenland wil opladen.