Hoeveel kost het om een vliegtuig te huren?

Hoeveel kost het om een vliegtuig te huren?

Ben je het vliegen vanaf het drukke Schiphol zat? De lange wachtrijen bij het inchecken van je koffers, het gedoe bij de controles, de enorme menigte reizigers, het krappe stoeltje, zo leuk is vliegen eigenlijk niet meer, toch? Gelukkig kan het ook anders, want terwijl anderen hun schoenen uit doen bij de beveiliging kun jij een uur langer blijven liggen, en zit je een paar uur later in een ruime lederen stoel te genieten van een glas champagne. Boek gewoon een privé jet! Een groot aantal bedrijven zijn de afgelopen jaren in de markt gesprongen van het verhuur van vliegtuigen. Dit zorgt ervoor dat de prijzen steeds lager worden, zeker als je het vliegtuig deelt met bijvoorbeeld een groep vrienden!

Wat gaat dat kosten dan?

Het is moeilijk om een inschatting te maken van hoeveel de kosten zijn voor het huren van een vliegtuig. Het lijkt nog steeds alleen geschikt voor de rijken onder ons, de CEO’s, de oliesjeiks, de mediamagnaten. Het tarief is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren. In wat voor type toestel wil je vliegen, waar wil je heen, met hoeveel personen vlieg je?

Privé verhuur van vliegtuigen is echter niet langer alleen voor de popsterren onder ons. Dankzij de ruime keuze kun je nu een heel vliegtuig huren zonder dat je eerst een bank hoeft te beroven.

Om je een globaal idee te geven van de kosten van de huur van een vliegtuig, worden hierna een aantal mogelijkheden genoemd. De prijzen zijn inclusief catering, crew, en start en landingsgeld.

Een keuzemenu aan mogelijkheden

Er is een enorme keuze aan mogelijkheden. Wil je een vliegtuig huren voor een select groepje, wil je binnen Europa vliegen of intercontinentaal? Het kan allemaal. Dit zijn een aantal keuzes die je kunt maken en de eventuele kosten.

Zin om een stedentripje te doen naar Berlijn? De kosten van een privéjet naar Berlijn voor 4 personen kost je ongeveer 7000 euro, dat is dus ongeveer 1750 euro per persoon.
Heb je spontaan zin om een week naar Ibiza te gaan met 5 van je vrienden? Dan kost het jullie slechts 4.200 euro per persoon om een privéjet te huren.

Wat dacht je ervan om je vriendin te verrassen met een paar dagen shoppen in New York? Ze mag nog 9 vriendinnen meenemen, als jij thuis blijft ten minste. Het kost je wel 85.000 euro.

Heb je een hele grote familie? Dan kun je natuurlijk ook een hele Boeing 737 huren! Een weekendje slenteren over de Ramblas, Nou Camp bezoeken, Parc Guell en de Sagrada Familia bekijken. Een vliegtuig huren voor een weekend naar Barcelona kost je 52.000 euro, wel alle 186 familieleden meenemen dan.

Bron: firstclassaviation.nl