Op reis naar Nieuw-Zeeland

Op reis naar Nieuw-Zeeland

Natuurlijk, er zijn overal op de wereld prachtige landen en regio’s waar je op vakantie kunt. Waar je in het ene land een hele bijzondere natuur hebt, kun je in het andere land weer volop genieten van cultuur of juist van het heerlijke weer in combinatie met zee en strand. Er zijn echter weinig plaatsen waar je het eigenlijk allemaal hebt. Nieuw-Zeeland is zo’n plaats. Een rondreis Nieuw-Zeeland is dan ook ongelooflijk populair bij jong en oud. Hieronder vertellen we welke dingen je echt gezien én gedaan moet hebben in dit prachtige land!

Rondreis Nieuw-Zeeland: wat moet je écht doen?

Avonturiers kunnen hun lol op als ze in Nieuw-Zeeland zijn. Zo kun je er prachtig skydiven en zijn de verschillende woeste rivieren bij uitstek geschikt om in te gaan raften. Het Bungee jumpen is zelfs in Nieuw-Zeeland uitgevonden en dus kun je dat ook overal doen. Als je de natuur echt goed wilt zien in Nieuw-Zeeland kun je overigens het beste één van de prachtige wandelingen dwars door natuurgebieden maken. Altijd al gedroomd van een spelletje Mario Karts in het echt? In Queenstown kan dat! Je gaat met de lift naar boven en vervolgens scheur je met kleine wagentjes naar beneden terwijl je ook nog eens een prachtig uitzicht hebt! Liefhebbers van sport kunnen in Nieuw-Zeeland een ultieme avond beleven door een rugbywedstrijd van de All Blacks te bezoeken!

Rondreis Nieuw-Zeeland: wat moet je echt zien?

Er is ook ontzettend veel te zien in dit land. Bijvoorbeeld het bijzondere natuurgebied Bay of Islands of het Abel Tasman National Park. Bezoek zeker ook de hoofdstad van het land. In Wellington kom je namelijk alles te weten over de geschiedenis van Nieuw-Zeeland en er is veel cultuur. Bezoek tijdens je rondreis ook zeker Lake Wanaka. Dit is één van de mooiste meren in Nieuw-Zeeland en wordt omringd door bergen en bossen. Rotorua is nog zo’n plek die je niet mag missen. Hier is veel vulkanische activiteit te vinden. Bezichtig de vulkanische mudpools en de indrukwekkende geisers. Ook maak je hier kennis met de traditionele Maori cultuur.