Op vakantie in je eigen tuin

Op vakantie in je eigen tuin

Bij vakantie denken de meeste mensen aan ontspanning. Even niets moeten en alles mogen. Geen verplichtingen en heerlijk je eigen tijd indelen. Dit alles kun je bereiken door een reis naar een verre, tropische bestemming te boeken, maar wist je dat je helemaal niet op reis hoeft om het vakantiegevoel te ervaren? Wanneer je ervoor kiest om een blokhut op maat in je tuin te plaatsen, dan heb je een plek om helemaal tot rust te komen. Een groot voordeel is dat je niet hoeft te reizen om toch ‘op vakantie’ te zijn. Welke voordelen heeft het hebben van een tuinhuis? En mag je wel zomaar een blokhut in je tuin plaatsen?
Het hebben van een blokhut op maat heeft toegevoegde waarde.

Het hebben van een blokhut op maat heeft toegevoegde waarde

Waar een tuinhuis vroeger vaak werk gebruikt als veredelde opslagplaats voor gereedschappen en dergelijke, wordt een tuinhuisje tegenwoordig steeds vaker gezien als een plaats om te ontspannen. Je kunt je hier terugtrekken om in alle rust een boek te lezen. Ook kun je er een gezellige plek van maken om samen met vrienden bij te kletsen en samen een drankje te doen. Ook voor de kinderen kan een blokhut een leuke toevoeging zijn. Zo hebben ze een eigen plekje waar ze kunnen kamperen en spelen. Plaats een sauna in je tuinhuis of tover deze ruimte om in een hobbykamer. Er zijn tal van mogelijkheden. Een leuke bijkomstigheid is dat een blokhut in je tuin je woningwaarde kan doen stijgen.

Heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van een blokhut?

Of je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een tuinhuis is van meerdere factoren afhankelijk. De plaatsing van een blokhut valt onder de regelgeving van bijgebouwen. Zo mag je niet zonder bouwvergunning een tuinhuisje met meerdere verdiepingen plaatsen. Ook mag je blokhut zonder vergunning niet meer dan 30 vierkante meter beslaan. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Als je zeker wilt weten of je wel of geen vergunning nodig hebt, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de gemeente. Zo kom je te weten wat de mogelijkheden zijn en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan tijdens het bouwproject.