Top 3 zonvakantie bestemmingen in februari met zongarantie

Snak jij in februari naar een beetje zonlicht en warmte? Dan ben je niet de enige. Veel mensen zijn in februari de winter beu aan het worden en verlangen naar de lente. Maar voordat die goed en wel aanbreekt, ben je toch gauw een paar maanden verder. Een goed idee dus om een zonvakantie in februari te boeken. Lekker even de zon op je gezicht voelen en ontspannen in de warmte ergens op een mooi strand. Op de volgende drie bestemmingen is zon gegarandeerd. Vergeet dus niet je badkleding en een strandlaken in te pakken.

1. Geliefd Tenerife

Canarisch Eiland Tenerife is een zeer populaire vakantiebestemming. Het eiland hoort bij Spanje en is het grootste van de Canarische Eilanden. De bijnaam “eiland van de eeuwige lente” zegt genoeg; op Tenerife ben je verzekerd van lekker weer. Tenerife is van vulkanische oorsprong en kent hoge bergformaties, prachtige valleien met schitterende bananenplantages en zwarte lavastranden. Groot voordeel is de afstand, want in slecht enkele uurtjes vliegen vanuit Nederland bevind je je al heerlijk in het zonnetje op één van de prachtige stranden.

2. Kleurrijk Curaçao

Zin in een wit bounty-strand, omzoomd met palmbomen, onder een strakblauwe hemel? Dan is het een goed idee om te gaan overwinteren op Curaçao. Dit voor de kust van Venezuela gelegen eiland is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. De hoofdstad Willemstad wordt door Unesco beschermd als Werelderfgoed. Je vindt hier oude plantagehuizen en bijzondere architectuur die is overgebleven uit de koloniale tijd. Tussen alle prachtige kleuren op het eiland vind je ook mar liefst veertig stranden, waar het heerlijk toeven is.

3. Tropisch Kaapverdië

Kaapverdië bestaat uit een eilandengroep die gelegen is voor de westkust van Afrika. Verwacht hier een tropisch klimaat, uitgestrekte stranden, schitterende natuur en idyllische baaien. Hier is één ding zeker, koud wordt het niet. Pak dus je badkleding in, kies één van de hagelwitte zandstranden, neem een duik in de diepblauwe zee, bestel een drankje en ontspan terwijl de zon het winterwit op je lijf een beetje bijkleurt. Een zonvakantie op Kaapverdië is een ideale plek om te overwinteren. Hou je van surfen? Dan ben je hier met de nooit aflatende zeewind helemaal op je plek.