Top 5 minder bekende bezienswaardigheden in Barcelona

Top 5 minder bekende bezienswaardigheden in Barcelona

Barcelona is de ideale stad voor een weekendje weg. Gedurende het gehele jaar zijn er talloze toeristen die een bezoek brengen aan deze wereldstad. Bekende bezienswaardigheden in de stad zijn bijvoorbeeld Sagrada Família, Ramblas en Casa Milà. Toch heeft Barcelona veel meer te bieden dan alleen de bekende attracties. Wat zijn de minder bekende bezienswaardigheden van de stad? Lees het in onze top 5!

Parc_del_Laberint_(Barcelona)_-_11. Parc del Laberint d’Horta

Parc del Laberint d’Horta is een idyllisch park aan de rand van de stad. Dankzij de labyrint dat is ontworpen in 1972, kun je hier uren ronddwalen zonder je ook maar een moment te hoeven vervelen. (Afbeelding: By ferran pestaña (Flickr: Parc del laberint d’Horta17) [CC BY-SA 2.0], via Wikimedia Commons)

2. Jardí Botànic

Wil je nog meer natuur ontdekken in Barcelona? Breng dan een bezoek aan Jardí Botànic. Deze tuin is een oase voor ware tuinliefhebbers. De tuin bestaat namelijk al sinds de 16e eeuw! Na een drukke dag shoppen is dit de ideale plek om weer op adem te komen.

3. Mercat de Santa Caterina

In Nederland kent bijna iedereen wel de Markthal van Rotterdam. Barcelona heeft er ook een aantal waaronder Mercat de Santa Caterina. Zeker qua architectuur is dit een uniek bouwwerk. De kleurrijke en moderne markthal die je hier ziet, is in 2005 geopend.

4. Gràcia

Gràcia is een nog redelijk onbekende wijk in Barcelona. Eigenlijk is dat best zonde, want in de wijk valt ongelofelijk veel te beleven. Je vindt hier namelijk niet alleen authentieke Spaanse tapasrestaurantjes, maar ook een groot aanbod van boetiekjes. Juist omdat het toerisme er geen hoogtij viert, betaal je hier niet de hoofdprijs voor een uniek product.

5. Museu de la Xocolata

Ben je dol op chocolade? Dan is Museu de la Xocolata echt iets voor jou. Dit chocolademuseum vertelt je de geschiedenis van de chocolade. Na een bezoek aan dit museum proeven bon bons lekkerder dan ooit!