Top 5 minder bekende bezienswaardigheden in Madrid

Top 5 minder bekende bezienswaardigheden in Madrid

Madrid is de hoofdstad van Spanje en ligt centraal gelegen in het land. Er wonen zo’n 6 miljoen mensen en is een geliefde stad onder mensen die graag een stedentrip maken. Juist de talloze bezienswaardigheden die in de stad te vinden zijn, maken het voor toeristen aantrekkelijk genoeg om er een aantal dagen door te brengen. Er zijn ook flink wat minder bekende bezienswaardigheden in Madrid. Welke zijn dat?

Bekijk onze top 5 van minder bekende bezienswaardigheden in Madrid en laat je tijdens je komende citytrip naar Madrid verrassen!

1. Estación Atochaatocha-1441473-638x477

Bijna elke stad krijgt wel te maken met dramatische gebeurtenissen die een blijvende indruk achterlaten. Dat was ook recent zo met de bomaanslag in Madrid. Estación Atocha is een indrukwekkend monument dat je vindt op het Centraal Station. Verder is het station ook een aanrader om te bezoeken. De architectuur en tropische beplanting zijn uniek voor een station!

2. Parque del Buen Retiro

Wist je dat Madrid officieel gezien de meeste bomen heeft in alle Europese hoofdsteden? Rondom Madrid is het altijd razend druk qua verkeer. Parque del Buen Retiro is dan de plek om tot rust te komen.

3. El Rastro

El Rastro is de grootste vlooienmarkt ter wereld en wordt elke zondag gehouden. Deze vlooienmarkt bestaat al meer dan 50 jaar en moet je tijdens een trip naar Madrid zelf hebben ervaren. Een must see voor elke toerist in Madrid.

4. Botín

Eten in het oudste restaurant ter wereld? Het kan in Botín bij Plaza Mayor. Het restaurant opende voor het eerst haar deuren in 1725. Destijds was het nog een kleine eetgelegenheid, maar inmiddels is het met de ontwikkeling van de stad meegegroeid. Let op, dit restaurant is niet echt geschikt voor vegetariërs. Deze eettent staat namelijk bekend om de geroosterde jonge biggen en lammeren.

5. La Cibeles

La Cibeles is ongetwijfeld het mooiste plein van de stad. De fontein is de plek waar er altijd wordt feestgevierd, bijvoorbeeld wanneer Real Madrid een belangrijke prijs heeft gewonnen. De gebouwen rondom de fontein mogen ook zeker niet vergeten worden. Ze hebben allemaal een rijke historie.