Vakantie in Kroatië

Vakantie in Kroatië

Kroatië wordt sinds een aantal jaar door steeds meer toeristen ontdekt en dat is niet zo vreemd; het is immers een veelzijdig land dat iets te bieden heeft voor elk type vakantieganger. Zon en zee, lekker eten, prachtige natuur en vele steden en dorpen met een rijke culturele geschiedenis… Kroatië heeft het allemaal!

Van strandstoel tot museum

Waar je precies moet zijn in Kroatië is afhankelijk van jouw wensen en interesses. Voor een ontspannen vakantie aan zee is het in ieder geval duidelijk, ga naar de kust! Die is prachtig in Kroatië, net als de eilanden in de Adriatische Zee. Je kunt hier de rust opzoeken of juist naar een feesteiland gaan. Regio’s als Istrië en Dalmatië zijn inmiddels behoorlijk toeristisch, maar dat is uiteraard niet zonder reden. Een luie dag op het strand kun je namelijk makkelijk afwisselen met culturele uitstapjes naar steden als Split en Pula, die diverse historische bezienswaardigheden te bieden hebben. Het is trouwens ook geen straf om daar een hapje te eten! Door het hele land vind je prachtige natuur, verdeeld over acht nationale parken. Bezoek de mooiste meren, spectaculaire watervallen of beklim bergen. Hoofdstad Zagreb ligt in het noordwesten van het land, niet ver bij de grens met Slovenië vandaan.

Accommodatie

Heb je eenmaal een regio uitgekozen, dan is het tijd om te bedenken waar je wilt overnachten. Met kinderen kan het leuk zijn om te kamperen op één van de campings aan de kust. Het binnenland is over het algemeen minder toeristisch, hoewel de Plitvice meren en andere nationale parken natuurlijk enorm drukbezochte attracties zijn, zeker in het hoogseizoen. Wanneer je de meren toch wilt bezoeken kun je makkelijk een hotel of pension in de buurt van het park boeken voor één of twee nachtjes. Een andere tip: boek een mooi vakantiehuis in Kroatie, bij interhome.nl. Ideaal voor als je met je gezin of een grote groep bent en graag privacy wilt. De locatie, en daarmee de prijsklasse, bepaal je helemaal zelf. Of je nu graag vlakbij een gezellig druk centrum, het strand of de rustige natuur zit, het is allemaal mogelijk. Fijne vakantie!