Vakantie op de elektrische fiets: Dit is waarom!

Vakantie op de elektrische fiets: Dit is waarom!

Het is weer zomer! Voor velen van ons betekent dit dat het tijd is voor vakantie. Lekker ontspannen, leuke dingen doen en mooie plekken zien… Misschien heb jij nog geen plannen gemaakt. Als dat zo is, hebben wij een tip voor je: ga eens op vakantie op de elektrische fiets! Stiekem is dat namelijk nog veel leuker dan een gewone fietsvakantie. Waarom dat zo is? Je leest het in deze blog!

De mooiste plekken zien en ontdekken op je e-bike

Omdat een e-bike is uitgerust met trapondersteuning, is deze manier van reizen een stuk comfortabeler dan normaal fietsen. 

Ook als je dus geen groot fan bent van een hele actieve vakantie, is een vakantie op de elektrische fiets perfect. Je profiteert namelijk wel van alle voordelen die een gewone fiets biedt, maar hoeft je niet helemaal in het zweet te werken om ergens te komen. Lekker de hele dag buiten zijn, de nodige zonnestralen opvangen en ondertussen genieten van de mooie omgeving – zie jij het ook al voor je?

Wat reizen op de elektrische fiets zo leuk maakt, is dat je hoogstwaarschijnlijk op plekken zult komen waar je normaal niet zo snel zou belanden. Wanneer je in de auto of de bus zit, rijd je vaak in een stuk door naar de plaats van bestemming. Onderweg is er dan niet zoveel tijd om eens rustig om je heen te kijken. Wanneer je op de e-bike zit, heb je juist wel de kans om rustig om je heen te kijken. Op die manier zie je misschien verborgen paadjes of iets afgelegen parken die je normaal nooit zouden zijn opgevallen. Zo kom je op de e-bike nog eens op bijzondere plekken.

In de zomer genoeg sporten? Dat is soms nog wel een uitdaging… Gelukkig wordt ook met dit probleem afgerekend tijdens een vakantie op de e-bike! Doordat de elektrische fiets is uitgerust met een motor voel je het soms misschien niet eens, maar je bent wel degelijk aan het bewegen. In een halfuur tijd verbrand je op de e-bike 56 calorieën dus wanneer je de hele vakantie lang lekker blijft fietsen, zul je zeker in vorm komen.