Voordelen van reizen met een touringcar

Voordelen van reizen met een touringcar

Het aanbod van vakanties is de laatste decennia steeds groter geworden. Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw zijn vliegvakanties betaalbaar geworden voor het grote publiek. De stranden van Turkije en Spanje zijn daardoor ontzettend populair geworden. Ook de prijzen van cruises door bijvoorbeeld het Caraïbische gebied zijn spectaculair gezakt. Via internet kun je tegenwoordig een reis naar ieder werelddeel boeken. Je kunt daarbij gebruik maken van standaard pakketreizen, maar ook een reis laten samenstellen naar jouw persoonlijke wensen. Naast al deze mogelijkheden kun je ook nog steeds op reis met een touringcar. Vakantiereizen per touringcar zijn nog altijd zeer populair, en niet alleen voor ouderen. Wat zijn de voordelen? Onze vrienden van bakreizen.nl geeft meer informatie.

Geen hectiek

Als je er voor kiest om een vakantiereis per touringcar te maken, ontloop je de hectiek die gepaard gaat met verre vliegreizen. Schiphol vertoont soms – met name in de zomermaanden – veel gelijkenissen met een bijenkorf, terwijl vakanties er juist voor zijn om te ontspannen! Touringcarreizen hebben doorgaans een opstapplaats dicht bij je woonadres. Je koffer wordt door de chauffeur onderin de bus gezet en weg ben je. Vanaf de eerste minuut heb je een vakantiegevoel. Voor mensen met vliegangst is de bus bovendien de aangewezen manier om ontspannen op vakantie te gaan.

Veel luxe aan boord

De tijd dat je weinig zitruimte tot je beschikking had, behoort definitief tot het verleden. Ook heeft de branche het oubollige imago van vroeger van zich afgeworpen. De moderne bussen zijn voorzien van veel luxe zoals extra beenruimte en gratis wifi. Daarnaast is er een toilet aan boord en een barretje waar je iets te eten of drinken kunt krijgen. Tevens hebben touringcars tegenwoordig luchtvering en airconditioning. Op reis gaan met een touringcar is dus comfortabel en plezierig.

Een breed aanbod

Uiteraard is het mogelijk een stedentrip boeken naar bekende bestemmingen zoals Parijs, Londen of Berlijn. Het aanbod aan busreizen is echter veel breder dan dat. Dankzij de zorgvuldig samengestelde reizen van gespecialiseerde reisorganisaties ben je in staat om de meest prachtige delen van Europa te bekijken. Rondreizen met als bestemming de voormalige Oostbloklanden zoals Polen en Tsjechië zijn momenteel erg in trek.