Welke vakantieparken zijn er allemaal in Nederland?

Welke vakantieparken zijn er allemaal in Nederland?

Nederlanders zijn vakantiegangers, en daarnaast is Nederland een land dat een ruim aanbod van vakantieparken heeft. Deze zijn niet alleen bedoeld voor de eigen inwoners, maar ook voor het aantrekken van buitenlandse toeristen. Het aanbod met parken en huisjes is groter dan je denkt. In deze blog lees je er meer over.

Honderden vakantie- en recreatieparken in Nederland

Er zijn meerdere vakantieparken in Nederland, die volgens een vast concept werken en dus een keten van recreatieparken beheren, maar er zijn ook individueel opgezette vakantieparken waar de vakantie kan worden doorgebracht. In dit artikel zullen een aantal van die vakantieparken die verspreid over Nederland te vinden zijn, worden toegelicht, zodat er een idee ontstaat van de mogelijkheden.

CenterParcs

CenterParcs is bij de meeste mensen wel bekend en dat is ook niet verwonderlijk met het grote aanbod van vakantieparken, dat niet alleen in Nederland wordt geboden, maar ook in het buitenland. Enkele bekende vakantieparken van CenterParcs in Nederland zijn:

  • De Eemhof
  • De Huttenheugte
  • Port Zélande
  • Sunparks Zandvoort aan Zee
  • De Kempervennen

Roompot vakantieparken

Roompot beheert maar liefst meer dan 180 vakantieparken, die verspreid over Nederland te vinden zijn. De vakantieparken van Roompot hebben alle een schitterende ligging en dat kan variëren van een locatie bij de kust tot in de bossen. Bijzonder is wel dat elk van deze vakantieparken over een eigen unieke uitstraling beschikt en dat daardoor ook de nodige variatie in het aanbod wordt geboden. De vakantiehuizen die zich op deze recreatieparken bevinden zijn geschikt voor 4 personen tot wel 24 personen. Daarnaast is er heel wat variatie in het type vakantiehuis, dat kan variëren van een luxe vrijstaande bungalow tot een meer eenvoudig ingericht vakantiehuis. De bungalowparken zijn onder meer te vinden in de badplaats Renesse, in de Koog op het eiland Texel, Domburg en Kamperland.

Hogenboom Vakantieparken

Een ander bekend bedrijf op het gebied van verhuur van vakantiehuizen op meerdere vakantieparken in Nederland, is Hogenboom Vakantieparken. In het schitterende natuurgebied tussen Roosendaal en Breda is bijvoorbeeld het Villapark Panjevaart gelegen en in het hart van Drenthe is het Bungalowpark met de toepasselijke naam Het Hart van Drenthe gelegen in de plaats Zwiggelte. Naast deze parken zijn er ook nog veel meer vakantieparken in Nederland van Hogenboom Vakantieparken beschikbaar.