Wil jij een eigen camper kopen? Wij vertellen je alles wat je moet weten

Wil jij een eigen camper kopen? Wij vertellen je alles wat je moet weten

Op reis gaan met een camper biedt het ultieme gevoel van vrijheid, met nagenoeg alle gemakken van thuis. De meeste campers zijn uitgerust met keuken, toilet, douchecabine, zithoek en meerdere bedden, waardoor je op comfortabele wijze meer van de wereld kunt zien. Niet gek dus, dat op reis gaan met een camper steeds populairder wordt. Wil jij ook op reis gaan met een camper en een eigen camper kopen? Wij vertellen je alles wat je moet weten. 

Waarom een tweedehands camper de beste keuze is

Wil jij op reis gaan met een eigen camper? Omdat een camper een behoorlijk investering is, is het aan te raden een tweedehands camper te kopen. Tweedehands campers zijn aanzienlijk goedkoper en verkrijgbaar in allerlei prijsklassen, zodat er voor elk budget een passende camper bestaat. Koop een tweedehands camper altijd bij een ervaren camperspecialist en kies voor een afleverpakket met uitgebreide garantie en nauwkeurig onderhoud, zodat je veilig op reis gaat en altijd terug kunt komen mocht er toch iets mis zijn met jouw camper. 

Een passende reis

Het maken van de allereerste reis met jouw nieuwe tweedehands camper is een behoorlijke stap. Daarom is het belangrijk 

dat je een reis vaststelt die helemaal bij jou past en bovendien niet alleen geschikt is voor zeer ervaren kampeerders/reizigers. Gelukkig kun je online allerlei prachtige reizen vinden. Zo kun je kiezen voor een reis door zuidelijk Europa, kun je de landen rondom de Adriatische zee verkennen en is het mogelijk om Noord-Europa te verkennen met je camper. Kan je online geen passende reis vinden? Dan kan je er ook voor kiezen om je eigen reis uit te stippelen via Google Maps.

Het belang van een gedegen voorbereiding

Ga jij een lange reis maken met jouw tweedehands camper en is dit de eerste keer dat je met een camper op reis gaat? Dan is het aan te raden om de trip van te voren goed te plannen en eventueel een kleine ‘oefenreis’ door Nederland te maken. Door een oefenreis te maken leer je jouw tweedehands camper echt goed kennen en weet je waar je op moet letten bij het maken van een grotere reis. Bovendien is een oefenreis een uitstekende manier om de voorpret aan te wakkeren. Naast het maken van een oefenreis is het aan te raden om de echte reis goed te plannen en vooraf te bepalen waar je gaat overnachten, zodat je niet als onervaren kampeerders voor onaangename verrassingen komt te staan.