Zwemmen tijdens koude dagen

Zwemmen tijdens koude dagen

Wist je dat zwemmen niet alleen bij goed weer mogelijk is? Zelfs tijdens koude dagen kun je gewoon buiten zwemmen. Je hoeft je er alleen maar op kleden! Er bestaat zwemkleding die je warm weet te houden en onderkoeling voorkomt.

Wat is een wetsuitwetsuit-koud-water

De zwemkleding waarover we spreken heet een wetsuit of surfpak. Met zo’n pak aan zul je het niet snel koud hebben. Dit komt door het neopreen, het materiaal, waar het pak van gemaakt is. Je moet wel een goed passend model kopen en als dat eenmaal gelukt is zul je merken dat het zich vult met een beetje water. Water dat je lichaamstemperatuur aanneemt en je daardoor op temperatuur weet te houden.

Voor jong en oud

Het is algemeen bekend dat kinderen het snel koud hebben in het water. Geen wonder dus dat wetsuits voor kinderen steeds populairder worden. Maar ook steeds meer volwassenen kopen zo’n pak. Zo kun je ook tijdens koude dagen nog gerust een duik nemen in natuurwater. Een surfpak is niet alleen verkrijgbaar in verschillende modellen, je krijgt ze ook in verschillende opvallende kleuren. Handig om je kind bijvoorbeeld goed in het oog te houden.

Overige watersporten

Het pak is natuurlijk vooral bekend geworden door de surfers, maar wint bij alle watersporters aan populariteit. Overal waar de kans op onderkoeling door oppervlaktewater aanwezig is zie je watersporters een wetsuit dragen. De watersporters laten zich ook steeds minder tegenhouden door het weer, je ziet zelfs dat watersporten tijdens de koude wintermaanden in populariteit groeit.